Subsidies voor cultuur in het Westerkwartier

Het college zal voor een totaal bedrag van  € 8625,--  aan subsidie verlenen aan een aantal  cultuurprojecten in het Westerkwartier. Het geld wordt verdeeld over drie projecten: "Kom op verhoal" en "Geluud lopt, Camera lopt !", beide van de Stichting Mien Westerkwartier en "ABC Muziek" van het ABC muziekfestival. Met dit besluit volgen GS de positieve adviezen over deze projecten van de stuurgroep Regionaal Cultuurplan Westerkwartier.

"Kom op verhoal"

Dit project ontvangt een bijdrage van € 4.750,--. Doel van het project is de bevordering van de kunst van verhalen vertellen. De verhalen moeten een relatie hebben met de cultuurhistorie van het Westerkwartier. Er worden avonden georganiseerd (vergelijkbaar met de Ierse Pub)  waarop vertellers en schrijvers uit het Westerkwartier verhalen en muziek brengen. Die avonden zijn bestemd voor de lokale bevolking en toeristen. De optredens zullen primair in de vier Westerkwartier-gemeenten worden gehouden, maar vervolgens ook daar buiten.

"Geluud lopt, Camera lopt"

Via dit project - waarvoor een subsidie van € 2.375,-- wordt verleend - wil de stichting Mien Westerkwartier optredende kunstenaars/artiesten uit het Westerkwartier op dvd vastleggen en een aantal videoclips maken waarmee het Westerkwartier naar buiten kan treden. De dvd wordt op markante locaties in het Westerkwartier opgenomen zodat het kan worden ingezet bij de promotie  van dit gebied.

"ABC Muziek"

ABC muziek uit Grijpskerk ontvangt een subsidie van € 1.500,-- voor het ABC muziekfestival. Op dit festival gaan amateurorkesten ieder een half uur spelen. Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de beste performance en de beste solist. De toekenning van prijzen gebeurt niet op basis van punten maar op basis van het muzikale plezier dat de juryleden hebben beleefd aan de optredens. In tegenstelling tot de gebruikelijke festivals geeft de organisatie daardoor ook ruimte - en waardering -  voor ludieke of ontroerende optredens.