Subsidies vanuit Groningen@Work voor PolyVation en Chris Russell

De provincie trekt meer dan 3,6 ton uit voor innovaties bij twee bedrijven in Groningen. Het bedrijf PolyVation, dat via chemie grote moleculen (polymeren) produceert voor kunststofproducten, krijgt 315.000 euro voor een nieuw laboratorium en de vergroting van de productiecapaciteit. Reclamebureau en drukkerij Chris Russell ontvangt bijna 48.000 euro voor een machine om harde kaften te produceren. De twee bijdragen komen voort uit Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt.

PolyVation

De polymeren van PolyVation, gevestigd op de Zernike Campus in Groningen, vormen de basis van  medische en farmaceutische producten, die bijvoorbeeld helpen het weefsel te herstellen of medicijnen af te geven in het menselijk lichaam. Het voordeel van polymeren is dat je alle mogelijke vormen, in een oneindig aantal samenstellingen en eigenschappen, kunt maken. Van hard tot zacht en van klein tot groot. Met de extra productiecapaciteit en het nieuwe laboratorium moet het bedrijf nog aantrekkelijker worden voor samenwerking met grote medische en farmaceutische productiebedrijven wereldwijd. De uitbreiding levert uiteindelijk 75 arbeidsplaatsen op bij PolyVation.

Chris Russell

Chris Russell verzorgt al meer dan 25 jaar kleine oplages reclame en drukwerk voor midden- en kleinbedrijven en winkelketens in Nederland. Op dit moment heeft het bedrijf ongeveer 110 werknemers in dienst. De nieuwe machine om harde kaften te produceren voor bijvoorbeeld fotoboeken of multomappen, is snel en efficiënt. Er kunnen tot 10.000 exemplaren worden gemaakt en verstuurd binnen één dag. Daarnaast verbruikt de machine, een zogeheten casemaker, minder lijm en wordt er minder materiaal verspild. Op termijn komen er dankzij de nieuwe machine vijf banen bij.

Groningen@Work

De bijdrage voor PolyVation komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), bedoeld voor bedrijven in het Eemsdeltagebied en de Zernike Campus in Groningen. De regeling moet het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid een impuls geven. Chris Russell ontvangt een subsidiebijdrage vanuit de regeling Innovatie en Duurzaam MKB 2. Beide regelingen zijn onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019.