Subsidieplafond Groninger Energiepremie bereikt

Het is niet meer mogelijk om een beroep te doen op de Groninger Energiepremie. Het subsidiebudget is uitgeput en het loket voor aanvragen is gesloten. Met de Groninger Energiepremie, die eind augustus werd verruimd en verlengd tot 1 april 2015, konden woningeigenaren subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in huis.

Het is niet meer mogelijk om een beroep te doen op de Groninger Energiepremie. Het subsidiebudget is uitgeput en het loket voor aanvragen is gesloten. Met de Groninger Energiepremie, die eind augustus werd verruimd en verlengd tot 1 april 2015, konden woningeigenaren subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in huis.

Europees geld

De Groninger Energiepremie was beschikbaar sinds april 2014 en is deels gefinancierd met Europees geld. Aanvankelijk viel de belangstelling voor de regeling tegen. Vanuit Brussel werd namelijk geëist dat er tenminste drie of vier maatregelen genomen werden. Uit reacties van aanvragers bleek dat dit aantal teveel was. De provincie besloot daarom een half miljoen extra beschikbaar te stellen en de regeling te verlengen en te versoepelen. 

Isolatie populair

De aanpassing van de regeling had gelijk effect. Sinds 1 september 2014 was het ook mogelijk om subsidie te krijgen voor één of twee energiebesparende maatregelen. Daarop namen de aanvragen wekelijks toe. De meeste aanvragen werden gedaan voor dak-, spouwmuur- en vloerisolatie.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit voor de provincie en zal zich de komende tijd bezig houden met de controle en de uitbetaling van de premie.