Subsidie Waddenfonds voor herstel kloostertuin Kloosterburen

Het Waddenfonds draagt bijna 95.000 euro bij aan het project Hof van Heden, waarbij de voormalige kloostertuin in Kloosterburen hersteld wordt. Het is de bedoeling dat de tuin niet alleen een ontmoetingsplek wordt waar dorpsbewoners samen fruit, groenten, kruiden en bloemen kweken, maar ook een toeristische pleisterplaats.

Het Waddenfonds draagt bijna 95.000 euro bij aan het project Hof van Heden, waarbij de voormalige kloostertuin in Kloosterburen hersteld wordt. Het is de bedoeling dat de tuin niet alleen een ontmoetingsplek wordt waar dorpsbewoners samen fruit, groenten, kruiden en bloemen kweken, maar ook een toeristische pleisterplaats.

Herstel kloostertuin

Stichting Sint Jan en vrijwilligers gaan het huidige park uit de jaren tachtig gedeeltelijk inrichten als een oude Europese kloostertuin. De nieuwe tuin van ruim 1 hectare bestaat uit drie delen: de bostuin, de boomgaard en de kloostertuin. Verder worden er nieuwe paden en een voetgangersbrug aangelegd en worden de grachten uitgediept.

Waddenfonds

De subsidie van het Waddenfonds komt uit het budget lokale innovaties. Het project Hof van Heden kost in totaal 199.999 euro. Het Waddenfonds is een fonds voor extra investeringen in projecten in en rond de Waddenzee. Het gaat om projecten die de kwaliteit van de natuur, het landschap, de regionale economie en energie in de waddenregio duurzaam versterken. Met het Waddenfonds is er de komende 14 jaar 560 miljoen euro beschikbaar voor de waddenprovincies Groningen, Frysl├ón en Noord-Holland.