Subsidie voor vier amateurkunstprojecten

Vier projecten op het gebied van amateurkunst krijgen subsidie van de provincie Groningen: Popsport Groningen (€ 15.000), Aan de Andere Kant (€ 50.000), De Wijk de Wereld (€ 30.000) en het Muziekfestival Delfzijl (€ 15.000). De subsidie komt uit het Incidenteel Cultuurbudget. Met dit budget ondersteunt de provincie culturele projecten die op een vernieuwende manier ons erfgoed presenteren en waarbij amateurs een actieve rol spelen.

Aan de andere kant

De Stichting Gedeelde Verhalen maakt een serie van drie voorstellingen over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland, AAN DE ANDERE KANT. De derde voorstelling in deze serie is deze zomer te zien in Kamp Westerbork. Hier stond het grootste Molukse kamp van het Noorden, Schattenberg. In de voorstelling wordt de Molukse geschiedenis van zowel de Molukse als de Nederlandse kant belicht. Amateurspelers en muzikanten werken hier samen met professionele acteurs aan dit project.

De Wijk De Wereld

In het project De Wijk de Wereld gaan cultuurmakers de wijk in om verhalen van bewoners op te halen. Die worden vervolgens vertaald naar theater, muziek, film en dans. Uiteindelijk wordt hier samen met de bewoners een voorstelling van gemaakt, die te zien is in de Stadsschouwburg in Groningen. Dit jaar is de Groninger wijk Beijum aan de beurt. Later dit jaar gaat het project ook de provincie in.

Popsport

Popsport wordt georganiseerd door de Rijdende Popschool en stimuleert jong popmuziektalent in
onze provincie. Jonge talentvolle muzikanten, bands en producers krijgen een coachingsprogramma, waarmee ze zich artistiek en zakelijk kunnen ontwikkelen. Eén act uit Groningen krijgt de kans om door te stromen naar het landelijk netwerk van Popsport.

Muziekfestival Delfzijl

Het Muziekfestival Delfzijl wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Harmonieorkesten, fanfares, slagwerkers en dweilorkesten uit de hele provincie komen twee dagen naar Delfzijl om zich te tonen aan een groot publiek. Dit jaar vindt het festival plaats op 26 en 27 september.