Subsidie voor vernieuwing in bedrijven

De provincie Groningen gaat drie mkb-bedrijven uit Groningen, Leek en Zuidbroek ondersteunen bij hun vernieuwende en duurzame investeringen. Het gaat om A&F Interieur uit Groningen, Team2 Interieurbouw uit Leek en Prefab Strobouw uit Zuidbroek. Deze bedrijven zorgen door hun investeringen in nieuwe machines dat ze hun concurrentiepositie behouden en verbeteren. In totaal krijgen ze € 85.000 subsidie, wat veertien nieuwe arbeidsplaatsen moet opleveren.

A&F Interieur 

A&F Interieur uit Groningen is gespecialiseerd in maatwerkmeubiliair voor de medische sector. Het interieurbedrijf krijgt bijna € 35.000 subsidie voor de aanschaf van een volautomatisch magazijnsysteem. Een magazijnrobot zorgt ervoor dat materialen sneller en efficiënter klaar gezet en verwerkt kunnen worden. Door het productieproces meer te digitaliseren verwacht het bedrijf betere kwaliteit te kunnen leveren en daarmee zijn concurrentiepositie te verbeteren. Naar verwachting stijgt daarmee het aantal banen bij het bedrijf binnen drie jaar van 15 naar 22. Eerder kreeg het bedrijf al subsidie voor de investering in een zaagmachine.

Team2 Interieurbouw

Meubelbedrijf Team2 Interieurbouw uit Leek investeert in een volautomatisch bewerkingscentrum, dat kan zagen, frezen en boren. Het bedrijf krijgt hiervoor een subsidie van bijna € 40.000. De machine levert meubelonderdelen bijna kant-en-klaar af en met een hogere kwaliteit. De productiesnelheid neemt hierdoor toe. Ook is de machine energiezuiniger, veiliger en nauwkeuriger, waardoor er minder afval wordt geproduceerd. Het meubelbedrijf verwacht met de investering nieuwe markten aan te kunnen boren en daarmee de omzet te verhogen. Naar verwachting komen er in het bedrijf vijf nieuwe banen bij. 

Prefab Strobouw

Prefab Strobouw uit Zuidbroek krijgt ruim € 10.000 euro subsidie voor de investering in een vernieuwende productielijn voor vloeren en daken van groene bouwmaterialen. Het zijn dak- en vloerelementen die bestaan uit stro en hout. De timmerfabriek is met de nieuwe machine de eerste fabriek in Nederland die op grotere schaal stro gebruikt bij voorgeproduceerde huizenbouw. Door de investering in de nieuwe machine komen er twee nieuwe banen bij. Het bedrijf kreeg eerder al subsidie voor de investering in een productielijn voor gevelelementen. 

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.