Subsidie voor vernieuwende oven voor hoefijzers

Hoefijzerfabriek Werkman Hoofcare uit Groningen krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie voor de investering in een vernieuwende inductieoven. Met deze subsidie kan het bedrijf het smeedproces van hoefijzers vernieuwen en duurzamer maken. Hierdoor kan de productie met 50 procent omhoog en verbetert de kwaliteit. 

Nieuwe inductieoven

Het Groningse bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar en produceert en levert meer dan 750 verschillende hoefijzers voor de internationale markt. Bij de fabriek werken 45 mensen. De nieuwe inductieoven is speciaal voor Werkman ontworpen. Het nieuwe smeedproces zorgt voor meer omzet, minder energiegebruik, minder afval en vijf nieuwe banen. 

Eemshaven

De investering past goed bij de verhuisplannen van Werkman. Volgend jaar verruilt de hoefijzerfabriek de Groningse woonwijk Helpman voor de Eemshaven. Hier wordt een nieuwe, moderne fabriek gebouwd om de internationale klanten - van Italiƫ tot de VS, Rusland en Saoedi- Arabiƫ - nog beter te bedienen.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.