Subsidie voor Trekfestival in Lauwersmeergebied

De overheden die samenwerken in het Lauwersmeergebied dragen 10.000 euro subsidie bij aan het eerste Trekfestival op 28 en 29 maart 2015. Twee dagen lang staan verschillende plekken rondom het meer in het teken van theater, muziek, verhalen en culinaire activiteiten. Het festival, dat een ode wordt aan de trekvogel, is het eerste initiatief dat subsidie krijgt uit het budget Quick Wins.

De overheden die samenwerken in het Lauwersmeergebied dragen 10.000 euro subsidie bij aan het eerste Trekfestival op 28 en 29 maart 2015. Twee dagen lang staan verschillende plekken rondom het meer in het teken van theater, muziek, verhalen en culinaire activiteiten. Het festival, dat een ode wordt aan de trekvogel, is het eerste initiatief dat subsidie krijgt uit het budget Quick Wins.

Recreatie verbeteren

Speciaal voor ondernemers, stichtingen en dorpsverenigingen die de recreatie in het Lauwersmeergebied willen verbeteren, heeft de provincie een subsidie beschikbaar. De bijdrage gaat tot maar liefst 30 procent van de projectbegroting, met een maximumbedrag van 10.000 euro. Met een subsidie uit het budget Quick Wins kunnen initiatiefnemers direct aan de slag. In totaal is er 100.000 euro beschikbaar. De subsidie loopt tot eind 2015.

Samenwerking

De subsidie is een initiatief van de stuurgroep Lauwersmeer waarin de provincies Groningen en Fryslân en de gemeente De Marne en de Friese gemeenten Dongeradeel en Kollumerland c.a. samenwerken aan de toeristische ontwikkeling van het Lauwersmeergebied.

Kijk voor meer informatie in het subsidieloket op de website. Of neem contact op met Cor Eenkema, gebiedsregisseur Lauwersmeer (050 - 316 48 93 of  c.l.eenkema@provinciegroningen.nl).