Subsidie voor onderzoek naar haalbaarheid Werelderfgoedcentrum

Er gaat een subsidiebedrag van ruim 175.000 euro naar een onderzoek waarbij gekeken wordt of de komst van het Werelderfgoedcentrum Wadden in Lauwersoog haalbaar is. Het centrum moet een toeristische trekpleister worden waar bezoekers allerlei informatie kunnen krijgen over de Wadden, zeehonden, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog.

Initiatiefnemers

Het is de bedoeling dat het Werelderfgoedcentrum Waddenzee een van de grote informatiecentra aan de Nederlandse Waddenkust wordt. De komst van het centrum is een wens van de provincie, Zeehondencentrum Pieterburen, Staatsbosbeheer, het Havenbedrijf Lauwersoog en de gemeente De Marne. De afspraken tussen alle partijen zijn in twee maanden geleden vastgelegd in een intentieovereenkomst.

Programma Lauwersoog

In Lauwersoog is op dit moment veel aan de gang. Zo worden er nieuwe toeristische fiets- en wandelroutes aangelegd en wordt de haven aantrekkelijker gemaakt voor vissers. De plannen voor de ontwikkeling van het gebied staan in het programma Lauwersoog, waarin de provincie samenwerkt met de gemeente De Marne en verschillende ondernemers.