Subsidie voor ondersteuning bij businessplannen

De nieuwe  adviesregeling voor bedrijven en maatschappelijke organisaties is op 15 juni opengesteld. De regeling is bedoeld als ondersteuning bij het schrijven van business- en financieringsplannen. Het is de bedoeling dat dit bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt om nieuw kapitaal aan te trekken en nieuwe plannen te kunnen uitvoeren. Economic Board Groningen draagt € 300.000 bij aan de regeling en ook komt er € 300.000 uit het Coronafonds van de provincie Groningen. Het SNN voert de regeling uit.

Investeren in coronatijd

De regeling stimuleert bedrijven en maatschappelijke organisaties die juist in deze coronacrisis willen investeren en doorgaan met hun organisatie, maar hiervoor wel advies en nieuwe financiering zoeken. Hierdoor kan de economie in Groningen sneller herstellen. Er kan maximaal één aanvraag per organisatie worden ingediend. De hoogte van de subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten met een maximumsubsidie van € 2.500.

Coronafonds

De subsidie voor de adviesregeling is afkomstig uit het Coronafonds, dat de provincie Groningen heeft opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds, met daarin € 11,5 miljoen euro, is gericht op de (vrijetijds-) economie, scholing en het behoud van banen.