Subsidie voor nieuwe zorg en huisvesting in 't Olderloug

Gedeputeerde Eelco Eikenaar heeft dinsdagmiddag 26 februari een subsidiebedrag overhandigd aan de initiatiefnemers die in 't Olderloug in Slochteren huisvesting en zorg voor ouderen willen aanbieden. Het woonzorgcentrum is een aantal jaren geleden gesloten. Inwoners van Slochteren en professionele partijen zijn van plan 't Olderloug een tweede kans te geven. Met de subsidie, afkomstig uit het provinciale budget Bewonersinitatieven Zorg, kunnen zij verder werken aan hun plannen.

Sluiting 

Met de sluiting van 't Olderloug verdween er een belangrijke voorziening uit het dorp voor ouderen. Ze waren daarna aangewezen op faciliteiten buiten hun directe omgeving, wat een negatieve invloed had op de voormalige bewoners van het woonzorgcentrum. 't Olderloug had daarnaast een belangrijke sociale functie in Slochteren. Er werden regelmatig activiteiten georganiseerd waar ook andere ouderen in het dorp aan mee konden doen.

Door en voor inwoners

Een aantal inwoners van Slochteren en omgeving willen vanuit 't Olderloug opnieuw huisvesting en zorg aanbieden. Ze hebben daarvoor de samenwerking gezocht met de gebouweigenaar en een kleinschalige zorgaanbieder. Via een dorpsco√∂peratie gaan de inwoners zelf de zorg in de omgeving van Slochteren, Schildwolde en Froombosch co√∂rdineren. De overhandiging van het geldbedrag door de gedeputeerde vond plaats tijdens een informatiebijeenkomst, waar inwoners nader werden geinformeerd over de plannen.