Subsidie voor nieuwe productiewijze medicijn tegen botpijn

Farmaceutisch bedrijf Ofichem uit Ter Apel gaat meer Zoledronic Acid, een medicijn tegen chronische botpijn, produceren. Dit vanwege de toegenomen vraag. Ook het productieproces zelf wordt vernieuwd. De nieuwe productiewijze is mogelijk dankzij 50.000 euro uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Naar verwachting komen er acht arbeidsplaatsen bij.

Farmaceutisch bedrijf Ofichem uit Ter Apel gaat meer Zoledronic Acid, een medicijn tegen chronische botpijn, produceren. Dit vanwege de toegenomen vraag. Ook het productieproces zelf wordt vernieuwd. De nieuwe productiewijze is mogelijk dankzij 50.000 euro uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Naar verwachting komen er acht arbeidsplaatsen bij.

Pijnbestrijder

Het medicijn Zoledronic Acid is de afgelopen vijftien jaar gebruikt als medicijn voor mensen van wie de botten zijn aangetast door kanker. Onlangs is bekend geworden dat het ook kan worden gebruikt als pijnbestrijder voor mensen met chronische botpijnen. Daarom gaat Ofichem de productiewijze gedeeltelijk automatiseren en de productie met 2.000 procent vergroten. Tot dusver werd het medicijn in kleine hoeveelheden op de ouderwetse manier handmatig gemaakt in zogeheten zuurkasten. Ofichem onwikkelt onder andere grondstoffen voor medicijnen voor mens en dier.

Subsidie

Met het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen wil de provincie Groningen het Groninger midden- en kleinbedrijf stimuleren. De subsidie is bestemd voor innovatieve en duurzame projecten.