Subsidie voor nieuwe mountainbikeroute in Zuidhorn

De provincie Groningen draagt 15.000 euro bij aan de aanleg van een mountainbikeroute door het Johan Smitpark in Zuidhorn. De mountainbikeroute van ongeveer 5,5 kilometer lang is bedoeld voor algemeen recreatief gebruik en moet het buitensporten bevorderen. Naar verwachting is de route eind november klaar.

Burgerinitiatief

De aanleg van de mountainbikeroute is een initiatief van de stichting MTB-Zuidhorn. Mountainbiken is een populaire vorm van recreatie en voor een brede doelgroep toegankelijk. Bij de aanleg van de route houdt de stichting rekening met de veiligheid in het Johan Smitpark. Gedeelde paden met wandelaars en recreatieve fietsers worden zoveel mogelijk voorkomen. Verder wordt bij de inrichting van de route zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur. Vrijwilligers gaan de mountainbikeroute beheren en onderhouden.

Leefbaarheid en sport

De nieuwe mountainbikeroute draagt zowel bij aan de verbetering van de leefbaarheid als bewegen in de openbare ruimte, twee thema's waar de provincie zich sterk voor maakt. Het subsidiebedrag van 15.000 euro is voor de helft afkomstig uit een budget voor bewonersinitiatieven en voor de andere helft uit een budget voor sportactiviteiten.