Subsidie voor nieuwe draaibank Machinefabriek Dekens in Sappemeer

Machinefabriek Dekens BV in Sappemeer gaat voor 200.000 euro een nieuwe hoogwaardige draaibank aanschaffen. Hierdoor krijgt het metaalverwerkingsbedrijf een unieke positie in Nederland en kan het als enig bedrijf hoogwaardig gietwerk nauwkeurig frezen én draaien. Met de nieuwe draaibank kunnen nu ook zeer nauwkeurige draaibewegingen aan producten worden uitgevoerd. Door de investering neemt de werkgelegenheid toe met twee arbeidsplaatsen op mbo-niveau. De aanschaf wordt mogelijk met 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen uit Groningen@Work, het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Optimaal rendement en duurzaam

Vorig jaar schafte Dekens al een voor Noord-Nederland unieke freesbank aan om producten zeer nauwkeurig te kunnen frezen. De subsidie hiervoor kwam ook uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Daardoor kan het bedrijf optimaal rendement halen uit de freesbank en kan het de markt beter bedienen, nieuwe markten aanboren en een koploper positie verwerven in Nederland. Voorbeelden van nieuwe markten zijn reparaties van machineonderdelen die in korte tijd klaar moeten, bouw van luxe cruiseschepen en onderdelen voor windmolens. De nieuwe machine is duurzaam, omdat deze zorgt voor minder uitval, minder afval, een lagere productietijd en lager energieverbruik per product.

Groningenatwork

Het programma Groningen@Work is het arbeids- en economieprogramma van de provincie Groningen 2016-2019. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen en zo de economie te versterken. De subsidie die Machinefabriek Dekens heeft gekregen is afkomstig uit het onderdeel Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.