Subsidie voor nieuw bewaarsysteem donororganen

Er is een nieuw systeem ontwikkeld om donororganen beter te bewaren. Dit systeem, genaamd Organ Assist, zorgt voor kortere wachtlijsten voor donororganen en levert bovendien acht nieuwe arbeidsplaatsen op. Het systeem is ontwikkeld door het UMCG en Organ Assist Products en krijgt van de provincie 150.000 euro vanuit het Innovatief Actieprogramma (IAG).

Er is een nieuw systeem ontwikkeld om donororganen beter te bewaren. Dit systeem, genaamd Organ Assist, zorgt voor kortere wachtlijsten voor donororganen en levert bovendien acht nieuwe arbeidsplaatsen op. Het systeem is ontwikkeld door het UMCG en Organ Assist Products en krijgt van de provincie 150.000 euro vanuit het Innovatief Actieprogramma (IAG).

Nieuw bewaarsysteem

Er is nieuwe behandelmethode ontwikkeld om het gebruik van donororganen te verbeteren. De organen die bedoeld zijn voor transplantatie worden op een speciale afdeling beter bewaard door ze continu van een zuurstofrijke vloeistof te voorzien. Ook wordt er een nieuw protocol ontwikkeld dat voorschrijft hoe donoren met problemen behandeld moeten worden om schade te beperken en herstellen.

Vernieuwende projecten

Het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG) is bedoeld voor vernieuwende samenwerkingsprojecten met een hoog ambitieniveau. Hiermee investeert de provincie in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Dit vierde Actieprogramma is in november gestart en loopt tot en met 2017. Het totale budget is 6,2 miljoen euro. Hiervan is 2,7 miljoen euro van de provincie en 3,5 miljoen euro van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).