Subsidie voor innovatieve freesmachine

Machinefabriek Dekens BV www.machinefabriekdekens.nl in Sappemeer krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor een innovatieve freesbank, een machine voor metaalbewerking. De nieuwe machine voldoet aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen en is uniek in Noord-Nederland. Met de subsidie wordt de omzet vergroot en komen er nieuwe banen bij.

Machinefabriek Dekens BV in Sappemeer krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor een innovatieve freesbank, een machine voor metaalbewerking. De nieuwe machine voldoet aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen en is uniek in Noord-Nederland. Met de subsidie wordt de omzet vergroot en komen er nieuwe banen bij.

Unieke freesbank

De nieuwe freesmachine werkt zeer nauwkeurig en kan zeer grote en zware producten (tot 18 ton) bewerken. Ook kan een product van vijf kanten tegelijk bewerkt worden. Door de nieuwe freesbank kan Machinefabriek Dekens B.V. nieuwe markten bedienen en nieuwe producten aanbieden.

Dekens Groep BV

Het metaalbewerkingsbedrijf maakt samen met Gieterij Borcherts deel uit van Dekens Groep BV.  De gieterij bestaat dit jaar 90 jaar.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Met het programma wil de provincie bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf de mogelijkheid bieden om te investeren in innovatieve en duurzame projecten. Het programma bestaat sinds januari 2013. Eind vorig jaar is het programma verlengd. Hiervoor is 2,4 miljoen euro beschikbaar.