Subsidie voor duurzame verse vismarkt Lauwersoog

Visser Vis BV krijgt 68.200, - euro subsidie voor het project ‘Visserij en toeristische beleving, duurzame verse vismarkt Lauwersoog'. Samenwerken om duurzame visserij en recreatie en toerisme dichter bij elkaar te brengen en zo meer toeristen en recreanten naar Lauwersoog te trekken. Dat is het doel van het project. Om de verse vismarkt aantrekkelijk te maken zullen er onder andere evenementen en activiteiten worden georganiseerd die te maken hebben met de vroegere en huidige visserij in het gebied.

 

Visser Vis BV krijgt 68.200, - euro subsidie voor het project ‘Visserij en toeristische beleving, duurzame verse vismarkt Lauwersoog'. Samenwerken om duurzame visserij en recreatie en toerisme dichter bij elkaar te brengen en zo meer toeristen en recreanten naar Lauwersoog te trekken. Dat is het doel van het project. Om de verse vismarkt aantrekkelijk te maken zullen er onder andere evenementen en activiteiten worden georganiseerd die te maken hebben met de vroegere en huidige visserij in het gebied. 

Duurzame verse vismarkt

Het is de bedoeling om op zaterdag een verse vismarkt met duurzame en dagverse vis in Lauwersoog te organiseren. Bezoekers kunnen verse vis, schaal- en schelpdieren uit de Waddenzee rechtstreeks van de kleinschalige kustvissers kopen. Met de vissers die aan de markt gaan leveren worden afspraken gemaakt over welke vis steeds op de markt te koop is. In het eerste jaar zal de markt  in het toeristische seizoen van mei tot september plaatsvinden en in het tweede jaar wekelijks op zaterdag.

De subsidie komt uit het Fonds Provinciale Meefinanciering. Daarnaast krijgt het project al een subsidie van 20.000,- euro uit LEADER, een Europees subsidieprogramma.