Subsidie van 174.000,- euro voor meer creativiteit midden- en kleinbedrijf

Het project ‘Puddingvouchers 2.0’ krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 174.000,- euro. De provincie wil met deze bijdrage de creativiteit en het aantal innovatieve ontwikkelingen binnen het midden- en kleinbedrijf stimuleren. Een bedrijf dat een beroep wil doen op een creatieve ondernemer, kan een voucher aanvragen bij de projectorganisatie en deze gebruiken als betaalmiddel.

 

Het project ‘Puddingvouchers 2.0’ krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 174.000,- euro. De provincie wil met deze bijdrage de creativiteit en het aantal innovatieve ontwikkelingen binnen het midden- en kleinbedrijf stimuleren. Een bedrijf dat een beroep wil doen op een creatieve ondernemer, kan een voucher aanvragen bij de projectorganisatie en deze gebruiken als betaalmiddel.

Midden- en kleinbedrijf

De subsidie voor het project is afkomstig uit het Innovatieve Actieprogramma Groningen (IAG3) en specifiek bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. Hiertoe behoren kleine tot middelgrote bedrijven die tot 250 medewerkers in dienst hebben en een jaaromzet kennen van maximaal 50 miljoen euro. Met de bijdrage hoopt de provincie tussen de 40 en 75 creatieve ondernemers uit het complex De Puddingfabriek in contact te brengen met zo’n 40 kleine en middelgrote bedrijven.

Vervolg

Het project ‘Puddingvouchers 2.0’ is een vervolg op een eerder gestart project. Het richt zich nu ook op een aantal nieuwe zaken, zoals het verbeteren van commerciële en financiële vaardigheden van de creatieve ondernemer en het bevorderen van samenwerking van creatieve ondernemers onderling én met reguliere ondernemers. Zowel het midden- en kleinbedrijf (twintig procent), als de ondernemers uit De Puddingfabriek (vijftien procent), leveren een bijdrage in de projectkosten.