Stremming Friesestraatweg (N355) Slaperstil-Aduard vanaf 28 april

De N355 (Friesestraatweg) is van zaterdag 28 april 07.00 uur tot en met maandag 7 mei 06.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen de verkeerslichten bij het kruispunt bij Aduard en de verkeerslichten bij het kruispunt bij Slaperstil (bij het Chinees restaurant). Tijdens de stremming wordt het nieuwe gedeelte van de weg aangesloten op de bestaande weg. Ook wordt dit gedeelte van de weg geasfalteerd. Vanaf maandag 7 mei kan het verkeer gebruikmaken van de nieuwe weg. 

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via de A7 en de provinciale weg N388. De omleidingen worden met borden aangegeven. Automobilisten wordt verzocht zich zo veel mogelijk aan de voorgestelde omleidingsroutes te houden. De omleidingsroutes leiden langs provinciale wegen om de veiligheid in dorpen zo veel mogelijk te garanderen.

Fietsers

De stremming geldt voor alle verkeer in beide richtingen, behalve voor fietsers. Fietsers kunnen gebruikmaken van het nieuwe fietspad langs de zuidkant van de N355 (Fietsroute Plus). Het verkeer uit Groningen richting Aduard kan afslaan bij het kruispunt Slaperstil naar Hoogkerk en richting Dorkwerd. Het verkeer uit Zuidhorn richting Groningen kan afslaan bij het kruispunt naar Aduard.

Rondweg Aduard-Nieuwklap

Bij Nieuwklap is een nieuwe brug aangelegd en krijgt de weg een nieuwe aansluiting. De brug en de aansluiting zijn onderdeel van de aanleg van de nieuwe rondweg om Aduard en de vervanging van de brug bij Aduard. De rondweg rondom Aduard en de Nijelandsterpolder zorgt ervoor dat doorgaand verkeer, vrachtwagens en landbouwverkeer niet langer door het dorp hoeven te rijden. Hierdoor stroomt het verkeer beter door en verbetert de veiligheid in het dorp. De rondweg sluit aan op de nieuwe brug bij Aduard en ten zuiden van Nieuwklap (ongelijkvloers) op de Friesestraatweg (N355). De verwachting is dat de rondweg Aduard-Nieuwklap in de zomer van 2019 klaar is voor gebruik.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes bij Aduard en Nieuwklap is te vinden op www.lemmer-delfzijl.nl.