Stickeractie tegen tol op Duitse Autobahn van start gegaan

Om op een ludieke manier haar protest tegen de dreigende tolheffing op de Duitse Autobahn kracht bij te zetten is de provincie een stickeractie begonnen. Op dinsdag 23 september plakte gedeputeerde Mark Boumans bij het provinciehuis de eerste sticker met de Duitse woorden 'Halts Maut!' ('stop de tol') op zijn auto. Bij de campagne hoort ook een twitteractie (#mautselfie).

Om op een ludieke manier haar protest tegen de dreigende tolheffing op de Duitse Autobahn kracht bij te zetten is de provincie een stickeractie begonnen. Op dinsdag 23 september plakte gedeputeerde Mark Boumans bij het provinciehuis de eerste sticker met de Duitse woorden 'Halts Maut!' ('stop de tol') op zijn auto. Bij de campagne hoort ook een twitteractie (#mautselfie).

Stickeractie

Het idee van een stickeractie ontstond twee weken geleden. Gedeputeerde Boumans: "We hebben als provinciebestuur op verschillende manieren onze bezwaren tegen de voorgenomen tolheffing kenbaar gemaakt. Ik merk dat de Duitse plannen niet alleen in de provincie Groningen maar ook over de grens afwijzend zijn ontvangen. Met het beschikbaar stellen van deze stickers kunnen onze inwoners, en liever nog onze Duitse buren, ook zelf zichtbaar aangeven dat ze ongelukkig zijn met de tolheffing." 

Twitteractie

De sticker wordt verspreid via Twitter. Het werkt vrij eenvoudig. Als iemand de sticker graag zelf wil hebben, retweet diegene de #mautselfie vanuit het account @keinemaut. Door een berichtje naar dit account te sturen kunnen belangstellenden een sticker thuisgestuurd krijgen. Vervolgens kunnen ze een foto van zichzelf maken met de sticker: een #mautselfie. Stickers zijn ook te krijgen bij het provinciehuis en de VVV in Groningen.