Stichtingen Leergeld krijgen bijdrage van 90.000,- euro

De stichtingen Leergeld krijgen een subsidie van in totaal 90.000,- euro. De organisaties bieden kinderen van 4 tot 18 jaar de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het doel is om ervoor te zorgen dat kinderen uit arme gezinnen niet buiten de samenleving komen te staan en dat zij bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om te sporten. De provincie vindt het belangrijk dat de stichtingen Leergeld bereikbaar zijn voor alle kinderen die ervoor in aanmerking komen.

 

De stichtingen Leergeld krijgen een subsidie van in totaal 90.000,- euro. De organisaties bieden kinderen van 4 tot 18 jaar de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het doel is om ervoor te zorgen dat kinderen uit arme gezinnen niet buiten de samenleving komen te staan en dat zij bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om te sporten. De provincie vindt het belangrijk dat de stichtingen Leergeld bereikbaar zijn voor alle kinderen die ervoor in aanmerking komen. 

Fondsen werven

De vier stichtingen in Groningen, Delfzijl, Veendam en Hoogezand-Sappemeer gaan nauwer samenwerken. Ook komen er twee nieuwe bij: in het Hoogeland en in het Westerkwartier. Daarmee is Leergeld verspreid over een groter gebied in de provincie. De zes stichtingen kunnen elk rekenen op gemiddeld 15.000,- euro. Dat geld wordt vooral ingezet voor het functioneren van de organisaties zelf, PR, en de scholing en training van vrijwilligers. Hierdoor wordt het voor de stichtingen Leergeld makkelijker om fondsen te werven.