Stichting Eemspop wint provinciale vrijwilligersprijs

Stichting Eemspop heeft de provinciale vrijwilligersprijs 2009 gewonnen in de categorie 'jeugd'. Juryvoorzitter gedeputeerde Pim de Bruijne van Welzijn, heeft vanmiddag de prijs, een cheque van 3.000 euro en een oorkonde, uitgereikt.

Festival van formaat

De jury is onder de indruk van de Eemspop-vrijwilligers en het grote evenement dat zij sinds 2005 jaarlijks organiseren. De initiatiefnemers vonden destijds dat er in hun regio voor jongeren te weinig gebeurde, en daar is door hun inspanningen zeker verandering in gekomen. Inmiddels is Eemspop uitgegroeid tot een festival van formaat met gemiddeld 3.500 bezoekers. Door de programmering met landelijk bekende artiesten staat het festival ook in de rest van het land goed aangeschreven.
Omdat zo'n groot festival veel werk met zich meebrengt, vindt de jury dat de 160 overwegend jonge vrijwilligers een enorme prestatie leveren. Waarbij zij een grote mate van zelfwerkzaamheid, de professionaliteit en enthousiasme laten zien. Ook vindt de jury wijze waarop de stichting jongeren weet te vinden en te binden, lovenswaardig.

Jeugdsoos De Pitt

De andere genomineerde in de categorie 'jeugd' was Jeugdsoos De Pitt uit Ter Apel. De jury is verrast dat een jeugdsoos naast de ontmoetingsfunctie, ook aan maatschappelijke thema's werkt, zoals pesten en zinloos geweld. De Pitt is een alcoholvrije jeugdsoos waar jongeren op een enthousiaste manier maatschappelijk betrokken zijn.

Drie vrijwiligersprijzen

De provincie kent jaarlijks drie prijzen van 3.000 euro toe aan vrijwilligersorganisaties die op een aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie Groningen het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.

De prijs in de categorie 'zorg' is afgelopen woensdag uitgereikt aan de Stichting Palliatieve Zorg Oost-Groningen. De prijs in de categorie 'leefbaarheid' wordt zeer binnenkort ook uitgereikt.