Stap op 30 juli in verkeerssimulator van project N366 Veilig

Wat moet u doen als u de macht over het stuur verliest, de berm inrijdt of zelfs ondersteboven in uw auto komt te hangen? Kom op 30 juli naar de kraam van het project N366 Veilig op de Vakantiemarkt in Veendam en beleef dat gevoel in een simulator. Oefen hoe u veilig uit kunt stappen en leer hoe u zo’n situatie kunt voorkomen. U kunt hier ook terecht voor meer informatie over de wegwerkzaamheden aan de N366.

 

Wat moet u doen als u de macht over het stuur verliest, de berm inrijdt of zelfs ondersteboven in uw auto komt te hangen? Kom op 30 juli naar de kraam van het project N366 Veilig op de Vakantiemarkt in Veendam en beleef dat gevoel in een simulator. Oefen hoe u veilig uit kunt stappen en leer hoe u zo’n situatie kunt voorkomen. U kunt hier ook terecht voor meer informatie over de wegwerkzaamheden aan de N366.

Verbeteren verkeersveiligheid

Als u één ogenblik afgeleid bent van het verkeer zijn de gevolgen soms niet te overzien. U kunt in de berm terechtkomen en in een slip raken. Of, als u te dicht op uw voorganger rijdt, een kop-staartbotsing veroorzaken. Om ongelukken te voorkomen werken provincie, gemeenten en politie samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Maar ook weggebruikers moeten hun verantwoordelijkheid daarin nemen. Daarom wijst het project N366 Veilig dit jaar op de twee secondenregel en alertheid achter het stuur, onder meer met een kraam op de Vakantiemarkt in Veendam en op de jaarmarkt in Ter Apel op 29 september.

Twee seconden

Om op veilige afstand achter een auto voor u te rijden, is het verstandig de twee secondenregel te gebruiken. Die werkt als volgt: als de auto vóór u een vast punt – bijvoorbeeld een verkeersbord of een bermpaaltje – passeert, telt u twee seconden. Als u na de tweede seconde langs hetzelfde punt rijdt, houdt u voldoende afstand.

Project N366 Veilig

N366 Veilig is een project waarin provincie, politie en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde samenwerken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op die weg. Het doel is om het totaal aantal ongevallen met de helft te verminderen, net als het aantal ongevallen waarbij slachtoffers vallen. Naast herinrichting van de weg en politiecontroles is voorlichting aan weggebruikers een belangrijk middel om dat doel te bereiken. Dit jaar staan de thema’s ‘afstand houden’ en ‘macht over het stuur verliezen’ centraal.