Stadskanaal: aansluiting N366 en Van Boekerenweg wordt ongelijkvloers

De provincie Groningen start met het veiliger maken van de kruising tussen de N366 en de Van Boekerenweg in Stadskanaal. Dinsdag 17 augustus 2010 beginnen we met het aanleggen van noodwegen, voor het omleiden van verkeer tijdens de wegwerkzaamheden.

De provincie Groningen start met het veiliger maken van de kruising tussen de N366 en de Van Boekerenweg in Stadskanaal. Dinsdag 17 augustus 2010 beginnen we met het aanleggen van noodwegen, voor het omleiden van verkeer tijdens de wegwerkzaamheden. Vanaf die datum geldt op dat punt tijdelijk een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Ook mogen automobilisten daar niet inhalen. Begin oktober 2010 starten we met het ongelijkvloers maken van de aansluiting.

Aannemer KWS infra uit Leek voert de werkzaamheden uit, in opdracht van de provincie Groningen. De werkzaamheden duren tot maart - april 2011.

Project N366 Veilig: minder ongevallen en slachtoffers

De wegwerkzaamheden zijn onderdeel van het verkeersveiligheidproject N366 Veilig. Dit project is in 2009 gestart op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel. Met het project willen we zorgen voor 50 procent minder ongevallen en slachtoffers op de N366, in vijf jaar tijd. Dit doen we met maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. Kijk voor meer informatie op www.n366veilig.nl.

Project N366 Veilig is een samenwerking tussen provincie Groningen, Regiopolitie Groningen, gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde en het Openbaar Ministerie.