Staatssecretaris Mona Keijzer opent Werkplaats Online Ondernemen

Bedrijven uit het midden en klein bedrijf kunnen vanaf 7 oktober terecht bij de Werkplaats Online Ondernemen Groningen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld online advies en ondersteuning krijgen over online marketing en vindbaarheid op internet. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en voorzitter Henk Pijlman van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen gaven het startsein voor de werkplaats.

Staatssecretaris Mona Keijzer met Henk Pijlman van de Hanzehogeschool.

Kansen van internet

Veel mkb-bedrijven maken nog onvoldoende gebruik van de kansen van internet. Vaak is hiervoor te weinig tijd, kennis of geld. De werkplaats Online Ondernemen Groningen helpt ondernemers een marketingstrategie te maken en goed vindbaar te worden op internet. Ook kunnen ondernemers tips krijgen over data en handige digitale tools.

Door studenten

De Werkplaats Online Ondernemen krijgt een plek binnen de Digital Society Hub (DSH) bij de Hanzehogeschool. Hier werken opleidingen, onderzoeksinstituten en organisaties met elkaar samen op het terrein van digitale innovatie. Studenten gaan eerst vanuit hun eigen opleiding met de vragen van bedrijven aan de slag. Bij de universiteit gebeurt dit door inzet van studentenconsultancyteams vanuit het Groningen Digital Business Centre. Bij Noorderpoort werken studenten aan webshops, vormgeving en teksten om websites beter vindbaar te maken op internet. Bij de Hanzehogeschool Groningen zijn inmiddels de eerste bedrijven gestart met studenten van de opleiding Digital Marketing. De studenten worden begeleid door docenten en experts uit de praktijk. In de toekomst worden de bedrijven ook bijgestaan door gemengde studententeams van mbo-, hbo- en universitaire studenten.

Samenwerking

De Werkplaats Online Ondernemen is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen in het kader van de Versnellingsagenda Digitalisering MKB van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De werkplaats wordt behalve door het Ministerie van EZK gefinancierd door de provincie en gemeente Groningen en door Rabobank Stad & Midden Groningen.