Springruiter Jur Vrieling wint Groninger Sportverkiezing

Springruiter Jur Vrieling is Sporter van het jaar, FC Groningen won de prijs voor de beste Sportploeg en Jorden van Foreest is uitgeroepen tot Sporttalent. De provinciale sportprijzen werden op maandag 14 maart uitgereikt tijdens de Groninger Sportverkiezing 2015 in het Alfa-college in Groningen. De Stimuleringsprijs voor sportcoach ging naar Habib Kamemi van de Taekwondo Academie Groningen en de Provinciale Sportprijs was voor Grietje Pasma, jarenlang drijvende kracht achter de 4 Mijl van Groningen.

Hippische sporter Jur Vrieling is Sporter van het jaar, FC Groningen won de prijs voor de beste Sportploeg en Jorden van Foreest is uitgeroepen tot Sporttalent. De provinciale sportprijzen werden op maandag 14 maart uitgereikt tijdens de Groninger Sportverkiezing 2015 in het Alfa-college in Groningen. De Stimuleringsprijs voor sportcoach ging naar Habib Kamemi van de Taekwondo Academie Groningen en de Provinciale Sportprijs was voor Grietje Pasma, jarenlang drijvende kracht achter de 4 Mijl van Groningen.

Prijzen

Iedereen in de provincie Groningen kon afgelopen februari stemmen op de Sporter en de Sportploeg van 2015. Voor de Sportcoach kon het Groninger publiek zelf kandidaten voordragen. De sportcoachprijs eert de sportcoach die zich op een bijzondere wijze inzet voor de breedtesport.
Daarnaast kiest de Sportprijscommissie traditioneel het Sporttalent en bepaalt zij samen met de provincie Groningen wie de Provinciale Sportprijs wint. De Provinciale Sportprijs wordt traditioneel uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie Groningen.

Sportplein Groningen

De Groninger Sportverkiezing 2015 is een initiatief van Sportplein Groningen. De Sportplein-partners Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen/Instituut voor Sportstudies, Topsport NOORD, Huis voor de Sport Groningen en de provincie Groningen laten hiermee hun waardering zien voor de sport en de sporters in de provincie.