Sportloket UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft sinds 1 februari 2011 een Sportloket. Een loket waar patiënten van het UMCG een persoonlijk beweeg- en sportadvies krijgen. Het Sportloket is opgericht omdat voor veel mensen met een beperking en/of chronische aandoening na het revalideren de stap naar de sportvereniging vaak nog een brug te ver is.

 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft sinds 1 februari 2011 een Sportloket. Een loket waar patiënten van het UMCG een persoonlijk beweeg- en sportadvies krijgen. Het loket is opgericht omdat voor veel mensen met een beperking en/of chronische aandoening na het revalideren de stap naar de sportvereniging vaak nog een brug te ver is.

Gezamenlijk initiatief

Het Sportloket is een gezamenlijk initiatief van Gehandicaptensport Nederland, het Centrum voor Revalidatie en het Universitair Sportmedisch Centrum van het UMCG en Huis voor de Sport Groningen. De provincie Groningen heeft het sportloket mede mogelijk gemaakt met een subsidie van bijna 40.000 euro.

Het Sportloket

Het Sportloket wordt bemand door een sport- en beweegconsulent die een intakegesprek met de patiënt voert. De consulent adviseert over de sportmogelijkheden en werkt met de patiënt aan een actieve leefstijl. Als het nodig is gaat de consulent zelfs mee naar de sportvereniging om de patiënt te begeleiden. Na afloop wordt de patiënt via telefonische consulten gestimuleerd om actief te blijven. Als de patiënt er behoefte aan heeft, kan hij of zij na het laatste gesprek nog eens langskomen bij de sport- en beweegconsulent. De kracht van het Sportloket zit vooral in de verbinding tussen zorg en sport.