Spoorlijn Groningen–Leer in de hoofdrol tijdens Energiewacht Tour

Wielrensters brengen op 5 april 2012 de spoorlijn Groningen-Leer-Oldenburg-Bremen onder de aandacht tijdens de Energiewacht Tour. Deze internationale etappewedstrijd voor dameswielrennen vindt plaats in de provincie Groningen van 4 tot en met 8 april. Op 5 april wordt de tweede etappe afgelegd in de omgeving van Bad Nieuweschans. Deze etappe is in de Energiewacht Tour opgenomen om de internationale spoorverbinding Groningen-Leer-Oldenburg-Bremen te promoten. De provincie vindt deze spoorlijn belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio. Vanaf december 2012 gaan er meer treinen rijden naar Leer.

 

Wielrensters brengen op 5 april 2012 de spoorlijn Groningen-Leer-Oldenburg-Bremen onder de aandacht tijdens de Energiewacht Tour. Deze internationale etappewedstrijd voor dameswielrennen vindt plaats in de provincie Groningen van 4 tot en met 8 april. Op 5 april wordt de tweede etappe afgelegd in de omgeving van Bad Nieuweschans. Deze etappe is in de Energiewacht Tour opgenomen om de internationale spoorverbinding Groningen-Leer-Oldenburg-Bremen te promoten. De provincie vindt deze spoorlijn belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio. Vanaf december 2012 gaan er meer treinen rijden naar Leer.

Verbetering dienstregeling

De provincie Groningen, Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (de organisatie die in opdracht van Land Niedersachsen het regionale spoorverkeer organiseert) en Arriva zijn van plan om eind 2012 de dienstregeling tussen Groningen en Leer te verbeteren. In de ochtend- en de avondspits moeten er extra treinen door gaan rijden naar Leer. Dit verbetert niet alleen de verbinding tussen Groningen en Leer, maar maakt het ook gemakkelijker om door te reizen naar Hannover, Hamburg of andere bestemmingen in Duitsland. Andersom krijgen Duitsers zo een betere verbinding met de rest van Nederland.

Bloemetjesmarkt

De provincie wil de komende tijd op verschillende manieren het belang van de spoorlijn Groningen–Leer onder de aandacht brengen. Daarbij wordt gewezen op de economische belangen, de mogelijkheden voor studenten en de toeristische kansen. Zo worden er acties georganiseerd tijdens de dameswielerronde op 5 april in de omgeving van Bad Nieuweschans en op Goede Vrijdag 6 april tijdens de Bloemetjesmarkt in Groningen