Sloop oude Noordzeebrug in weekend van 9 oktober

De oude Noordzeebrug in Groningen, waar de nieuwe Noordzeebrug inmiddels overheen ligt, wordt komend weekend gesloopt. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats van vrijdag 9 tot en met maandag 12 oktober. Daardoor is het Van Starkenborghkanaal het hele weekend afgesloten voor het scheepvaartverkeer. Het wegverkeer ondervindt verder geen hinder.

De oude Noordzeebrug in Groningen, waar de nieuwe Noordzeebrug inmiddels overheen ligt, wordt komend weekend gesloopt. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats van vrijdag 9 tot en met maandag 12 oktober. Daardoor is het Van Starkenborghkanaal het hele weekend afgesloten voor het scheepvaartverkeer. Het wegverkeer ondervindt verder geen hinder.

Intensief en spectaculair

Het belooft een intensieve en spectaculaire klus te worden. De oude Noordzeebrug wordt met groot materieel stukje bij beetje gesloopt, waarbij de werkzaamheden zich vooral concentreren op zaterdag en zondag. Mede vanwege de veiligheid moeten de sloopwerkzaamheden aan één stuk doorgaan, waaronder ook in de nachtelijke uren. Omwonenden hebben een persoonlijke brief ontvangen vanwege de geluidsoverlast die hiermee gepaard gaat.

Vanaf het water

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf pontons op het water. Daardoor is er geen ruimte voor scheepvaart. Naast het Van Starkenborghkanaal is ook een gedeelte van het Boterdiep afgesloten tijdens de werkzaamheden.

Voortgang project Noordzeebrug 

Onlangs is de betonstort van het tweede gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug afgerond. De aannemer concentreert zich dit najaar op de verdere afwerking van de nieuwe brug en de reconstructie van de omgeving en het fietspad. Dit betekent dat - met name in de maanden oktober en november- er nog hinder zal zijn voor wat betreft omleidingen en geluidshinder.  De verwachting is dat eind 2015 de hele infrastuctuur  voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg gereed is. 

Kijk voor meer informatie op www.ringgroningen.nl/noordzeebrug.