Slijptechniek Noord bv investeert in unieke slijpmachine

Het Groninger bedrijf Slijptechniek Noord BV uit Stadskanaal investeert als eerste Nederlandse bedrijf in een slijpmachinemachine met de naam Rollomatic. Deze machine wordt gebruikt voor het zeer nauwkeurig slijpen van gereedschappen tot op de millimeter nauwkeurig. Door de investering komen er twee arbeidsplaatsen op lager beroepsonderwijs of middelbaar beroepsonderwijs bij. Vanwege het duurzame en innovatieve karakter van deze machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro.

Slijpmachine

De investering in deze machine wordt gedaan om minder afval (900 kilo per jaar) en minder uitval (20 procent) te hebben. De machine levert bovendien een tijdwinst van 20 procent op. Het te bewerken materiaal wordt op een unieke wijze gespannen waardoor er geen trillingen en breuken in komen. Hierdoor hoeven medewerkers niet telkens opnieuw een poging te doen om een product te maken.
Ook verwacht het bedrijf door de investering nieuwe markten te kunnen bedienen, zoals de matrijzen- en vormenbouw, fijnmechanische industrie en in de lucht- en ruimtevaarttechniek. Momenteel wordt vooral geleverd aan de automotive-, metaal-, hout - en medische industrie.

Filterinstallatie

Naast de aanschaf van de machine investeert het bedrijf ook in een filterinstallatie. Deze voorziet de machine van geconditioneerde en gefiltreerde olie en scheidt het metaalslijpsel van elkaar in een container. De filterinstallatie en de slijpmachine worden komende zomer aangeschaft.

Het bedrijf

Slijptechniek Noord is een toonaangevend bedrijf in het leveren van speciale gereedschappen. Met activiteiten als slijpen, balanceren en meten van verspanende gereedschappen, maar ook het leveren van speciale gereedschappen aan klanten verspreid over het hele land. Het bedrijf bestaat al 41 jaar en momenteel hebben ze veertien mensen in dienst.

Groningenatwork

De subsidie van 50.000 euro is afkomstig uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB-2. Dit is een onderdeel van Groningenatwork, het economie- en arbeidsmarktprogramma van de provincie Groningen.