Sint Jansstraat vanaf 9 september 5 weken dicht voor autoverkeer

De Sint Jansstraat is vanaf maandag 9 september vijf weken afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden aan de rijbaan hebben te maken met de herinrichting van de Sint Jansstraat, die tot en met 22 november duren. Ook gedeelten van de Turfsingel, het Schuitendiep en de Sint Jansbrug gaan, in verschillende fases, dicht voor autoverkeer. De parkeergarage van het provinciehuis blijft tijdens de stremming bereikbaar.

Afsluiting

  • In de eerste fase van de werkzaamheden, van 9 september tot en met 11 oktober, worden de Sint Jansstraat en de oostzijde van de Turfsingel/Schuitendiep afgesloten (bij Stadsschouwburg en Stadslyceum).
  • De westzijde van de Turfsingel/Schuitendiep (bij 't Pannekoekschip) gaat dicht van 14 oktober tot en met 22 november.
  • De Sint Jansbrug is dicht in het weekend van 25, 26 en 27 oktober.

Parkeergarage bereikbaar

De parkeergarage van het provinciehuis blijft bereikbaar tijdens de stremming. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven en zijn te vinden op de kaart met actuele verkeersinformatie van Groningen Bereikbaar.

Wandelaars en fietsers

Het provinciehuis blijft gewoon bereikbaar voor wandelaars en fietsers. Door het opbreken van de rijbaan kan het zijn dat fietsers moeten afstappen. 

Aanpak Binnenstad 050

De werkzaamheden aan de Sint Jansstraat en Sint Jansbrug zijn onderdeel van het project Aanpak Binnenstad 050. De binnenstad wordt de komende jaren aantrekkelijker, toegankelijker, veiliger en beter bereikbaar gemaakt. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers en bussen verdwijnen van de Grote Markt. Lees en bekijk meer over de plannen over de herinrichting van de Sint Jansstraat.