Schouwerzielster Mouskerij wint verkiezing Duurzame Dorpen 2014

De verkiezing Duurzame Dorpen 2014 is gewonnen door de initiatiefnemers van de Schouwerzielster Mouskerij. Zij zijn van plan biologisch voedsel te verbouwen in het dorp Schouwerzijl. Hun winnende project werd door de jury verkozen uit tien genomineerde dorpsplannen. De winnaars krijgen 5.000 euro en professionele coaching om het plan uit te voeren.

De verkiezing Duurzame Dorpen 2014 is gewonnen door de initiatiefnemers van de Schouwerzielster Mouskerij. Zij zijn van plan biologisch voedsel te verbouwen in het dorp Schouwerzijl. Hun winnende project werd door de jury verkozen uit tien genomineerde dorpsplannen. De winnaars krijgen 5.000 euro en professionele coaching om het plan uit te voeren.

Prijs voor zeven initiatieven

Tijdens de slotavond van de verkiezing op 26 juni ontvingen in totaal zeven initiatieven een prijs uit handen van gedeputeerde Henk Staghouwer. Naast de Schouwerzielster Mouskerij werden projecten uit Blauwestad (boomgaard), Westerwijtwerd (bijendorp), Slochteren (zonnecollectief), ‘t Zandt (ontdekkingstuin) en Zuidhorn (duurzame hangplek) beloond met een financiële bijdrage of coaching.

Jury

Het project in Schouwerzijl stak er bovenuit vanwege het heldere doel en de werkwijze, het gedegen en realistische financieringsplan en de combinatie van natuur, milieu en plezier. Dat en de grote saamhorigheid in het dorp maken dat de jury het volste vertrouwen heeft in een goed resultaat. 

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar de ontdekkingstuin in 't Zandt. Dit project werd door het publiek als het meest sympathieke dorpsinitiatief beoordeeld en ging naar huis met een cheque van 2.500 euro.

Volg de projecten via Facebook

Via de Facebookpagina van Duurzame Dorpen is het mogelijk alle initiatieven op de voet te volgen. De verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt in samenwerking met de provincie Groningen.