Schade door mijnbouw melden bij nieuw schadeloket

Bewoners en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf met aardbevingsschade kunnen vanaf nu terecht bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen. In het vervolg kan alleen bij dit loket schade worden gemeld, die het gevolg is van de gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg.

Bereikbaarheid Schadeloket

Het schadeloket is telefonisch te bereiken op het (gratis) nummer: 0800 – 4444 111 (7 dagen in de week van 8.00 uur tot 20.00 uur). Op www.schadedoormijnbouw.nl is een digitaal schadeformulier beschikbaar. Het bezoekadres is Cascadeplein 10, 9726 AD in Groningen (op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur). Dat is tevens het postadres voor melding van schade per brief.

Verwachting over tijd en schadevergoeding

Het schadeloket begint op 19 maart, maar verkeert nog zeker enkele weken in een opstartfase. Mogelijk is er sprake van wachttijden aan de telefoon. Vanaf half april komt er meer duidelijkheid over wanneer de eerste schadevergoedingen worden uitgekeerd. Eerst moet in april een nieuwe werkwijze voor schadeafhandeling vastgesteld worden door de onafhankelijke commissie. De commissieleden zijn sinds kort benoemd en hebben tijd nodig zich in te werken in de complexe materie.