Schade aan natuurgebieden veroorzaakt door wandelaars gedekt

De verzekering van de provincie Groningen gaat schade aan natuurgebieden vergoeden die wandelaars veroorzaken. Ook neemt de provincie het eigen risico van 2.500,- euro per schadegeval voor haar rekening. Grondeigenaren aarzelen nu om hun land open te stellen voor wandelaars, omdat bij schade aan het gebied of de dieren, het niet bekend is wie daar verantwoordelijk voor is. De ontwikkeling van een aantal wandelprojecten, die te maken hebben met het Waddenwandelen, de dorpsommetjes en de boerenlandpaden ligt hierdoor stil. Met het afdekken van het risico hoopt de provincie dat er meer grond beschikbaar komt voor de aanleg van wandelpaden.

 

De verzekering van de provincie Groningen gaat schade aan natuurgebieden vergoeden die wandelaars veroorzaken. Ook neemt de provincie het eigen risico van 2.500,- euro per schadegeval voor haar rekening. Grondeigenaren aarzelen nu om hun land open te stellen voor wandelaars, omdat bij schade aan het gebied of de dieren, het niet bekend is wie daar verantwoordelijk voor is. De ontwikkeling van een aantal wandelprojecten, die te maken hebben met het Waddenwandelen, de dorpsommetjes en de boerenlandpaden ligt hierdoor stil. Met het afdekken van het risico hoopt de provincie dat er meer grond beschikbaar komt voor de aanleg van wandelpaden.

Eigen risico

Voor het vergoeden van het eigen risico van 2.500,- euro reserveert de provincie tot 2016 jaarlijks 7.500,- euro. Ook gaat de provincie de schademeldingen afhandelen. In totaal levert de provincie aan dit project Verzekerd Wandelen een bijdrage van 20.000,- euro.

Meer informatie over wandelen in Groningen is te vinden op de website van Landschapsbeheer Groningen.