SBO De Delta Appingedam krijgt 10.000,- euro subsidie

De provincie Groningen geeft eenmalig 10.000,- euro subsidie aan SBO De Delta in Appingedam, een school voor speciaal basisonderwijs. De school wil met het geld de kwaliteit van het onderwijs op orde krijgen en houden. De subsidie komt uit het Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs.

 

De provincie Groningen geeft eenmalig 10.000,- euro subsidie aan SBO De Delta in Appingedam, een school voor speciaal basisonderwijs. De school wil met het geld de kwaliteit van het onderwijs op orde krijgen en houden. De subsidie komt uit het Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs.

Kwaliteitsverbetering

De school wil de kwaliteit van de leerkrachten structureel verbeteren. Het is de bedoeling dat ze een opleiding/cursus gaan volgen. Speciaal onderwijs is onderwijs voor kinderen met een handicap, chronische ziekte of stoornis. SBO De Delta maakt per 1 augustus 2013 deel uit van RENN4, een groot samenwerkingsverband van scholen voor speciaal onderwijs. De begeleiding van de kinderen wordt aangepast aan de mogelijkheden en de speciale behoeften die de kinderen hebben. Op de school in Appingedam zitten ongeveer 110 kinderen.

Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs

Het Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2012-2014 is verbonden aan het Kwaliteitsakkoord Basisonderwijs provincie Groningen 2012-2014. Met het fonds willen we (zeer) zwakke scholen financieel ondersteunen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.