Samenwerking stimuleren via Noordermatch

In cultuurcentrum De Oosterpoort wordt vandaag, 15 januari, de derde editie georganiseerd van Noordermatch. Noordermatch 2009 vindt plaats tijdens het jaarlijkse Noorderslag Seminar dat in combinatie met Noorderslag en Eurosonic het belangrijkste publieks- en branche-evenement is voor de Nederlandse popmuziek.

Noordermatch koppelt bedrijven uit Noord-Nederland en de creatieve (muziek)sector aan elkaar. Met dit jaar als overkoepelende thema's co-creatie, export en subsidie. Tijdens een gevarieerd programma wordt in presentaties, workshops en een netwerklunch ingegaan op mogelijkheden voor zowel de reguliere als de creatieve industrie.

De provincie Groningen ziet creativiteit als belangrijke bron van innovatie en wil hiermee de werkgelegenheid stimuleren en is daarom een van de subsidiegevers van Noordermatch. Ook is de provincie Groningen op Noordermatch aanwezig met voorlichting over het Innovatief Actieprogramma Groningen 2, waarin subsidie is opgenomen voor de creatieve sector. Gedeputeerde Hans Gerritsen van economische zaken en cultuur is aanwezig bij de plenaire opening van Noordermatch. Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het Innovatief Actieprogramma 2 kunt u vinden op de gelijknamige pagina.