Ruud Vreeman waarnemend burgemeester van Groningen

Ruud Vreeman (PvdA) is door commissaris van de Koning Max van den Berg op maandag 14 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Groningen. Dit is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Groningen. Vreeman was eerder burgemeester van de gemeenten Zaanstad en Tilburg. De benoeming gaat in per 1 november 2013.

 

Ruud Vreeman (PvdA) is door commissaris van de Koning Max van den Berg op maandag 14 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Groningen. Dit is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Groningen. Vreeman was eerder burgemeester van de gemeenten Zaanstad en Tilburg. De benoeming gaat in per 1 november 2013.

Ruud Vreeman

Met Ruud Vreeman beschikt de stad Groningen de komende periode over een burgemeester met ruime ervaring in het openbaar bestuur, met bedrijfsvoering in het gemeentelijke, politieke en ambtelijke bedrijf. Bovendien heeft hij kennis van en affiniteit met Groningen. Vreeman heeft in Groningen arbeids-en organisatiepsychologie gestudeerd en hij zal gedurende zijn waarnemerschap in Groningen gaan wonen.

Benoemingsprocedure definitieve burgemeester

Ruud Vreeman zal tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester in 2014 waarnemer zijn. De procedure voor de nieuwe burgemeester van Groningen start na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Het is aan de nieuwe gemeenteraad om een nieuwe definitieve burgemeester voor te dragen.