Russische theatervoorstelling in kubus in Slochteren

'Op de drempel van het nieuwe leven'. Zo heet de nieuwe voorstelling van theatermaker Michiel Jansen. Poplart Theatre presenteert deze voorstelling, gebaseerd op het werk van de Russische schrijver Anatoli Gavrilov (1946), ter gelegenheid van het Noord-Nederland Rusland Jaar. De voorstelling start op 19 juni in Slochteren en is daar gedurende de Tuin & Kunst Tiendaagse (21 tot en met 30 juni) te zien. Daarna reist het stuk vier jaar lang in een mobiele kubus het hele land door. Het spel is van Hendrik Aerts en Veerle van Overloop.

Op de drempel van het nieuwe leven. Zo heet de nieuwe voorstelling van theatermaker Michiel Jansen. Poplart Theatre presenteert deze voorstelling, gebaseerd op het werk van de Russische schrijver Anatoli Gavrilov (1946), ter gelegenheid van het Noord-Nederland Rusland Jaar. De voorstelling start op 19 juni in Slochteren en is daar gedurende de Tuin & Kunst Tiendaagse (21 tot en met 30 juni) te zien. Daarna reist het stuk vier jaar lang in een mobiele kubus het hele land door. Het spel is van Hendrik Aerts en Veerle van Overloop.

Orizu

De voorstelling, in een hippe innovatieve kubus van populieren-hardhout, staat tot 7 juli in Slochteren op de buitenwerkplaats Orizu. Deze prachtige verwilderde grote tuin is een initiatief van Onix architect Haiko Meijer, die ook de kubus ontworpen heeft. Orizu is tevens de vaste standplaats van de kubus, wanneer deze niet op reis is. De kubus kan dan voor culturele en educatieve doeleinden gebruikt worden.

Community-art

Het Poplart Theatre gaat de komende vier jaar rondreizen door heel Nederland met ieder jaar een andere voorstelling. Naast de voorstelling komt er telkens een unieke randprogrammering waarin ze zoeken naar en gebruikmaken van het bestaande culturele netwerk. Net als met de voorgaande voorstellingen gaan ze samenwerken met buurthuizen, (amateur-)kunstenaars, bewoners, bibliotheken en andere instellingen die in de omgeving zijn gevestigd. Poplart Theatre is met haar activiteiten te betitelen als community-art.

Kijk voor meer informatie op de website www.poplart.nl.