Ruim vijftig procent extra zitplaatsen in verlengde treinen

Vanaf deze maand rijden in Groningen en Friesland verlengde treinen van Arriva. Drie treinen hebben een extra tussen-treinstel gekregen, dat plaats biedt aan 59 extra reizigers. Gedeputeerde Mark Boumans en directeur Anne Hettinga van Arriva Noord-Nederland onthulden op dinsdag 2 september op het hoofdstation van Groningen het eerste verlengde treinstel.

Vanaf deze maand rijden in Groningen en Friesland verlengde treinen van Arriva. Drie treinen hebben een extra tussen-treinstel gekregen, dat plaats biedt aan 59 extra reizigers. Gedeputeerde Mark Boumans en directeur Anne Hettinga van Arriva Noord-Nederland onthulden op dinsdag 2 september op het hoofdstation van Groningen het eerste verlengde treinstel.

Zes verlengde treinen

De komende maanden worden ook drie andere treinen omgebouwd, zodat er in december in totaal zes verlengde treinen rijden. Hierdoor komen er ruim 350 extra zitplaatsen beschikbaar. De extra lange treinen gaan rijden op de trajecten Groningen - Roodeschool, Groningen - Delfzijl en Groningen - Leeuwarden.

Beter Benutten

De verlenging van de treinen komt tot stand door middel van een bijdrage vanuit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Groningen en Arriva.