Ruim een ton subsidie voor aanpak winkelcentra Midden-Groningen

Met ruim een ton subsidie draagt de provincie bij aan de aanpak van verschillende winkelgebieden in de gemeente Midden-Groningen. Het gaat om de uitvoering van een aantal actiepunten uit de uitvoeringsagenda detailhandelsvisie van de gemeente. De bijdragen komen uit de regeling Retailagenda, waarmee de provincie gemeenten ondersteunt bij de ontwikkeling van winkelgebieden.

Aanpak winkelgebied Martenshoek

De gemeente Midden-Groningen gaat bij winkelcentrum Martenshoek de inrichting van de openbare ruimte aanpakken. Ook wordt daar de verkeerssituatie verbeterd en de verbinding tussen de supermarkten en andere winkels versterkt.

Minder winkels

Verder gaat de gemeente het aantal vierkante meters winkeloppervlak terugbrengen. Dit gebeurt door de detailhandelsbestemming van leegstaande winkelpanden te halen. Met compactere winkelgebieden wordt de toekomstbestendigheid en leefbaarheid vergroot. 

Wat hoort op welke locatie

Er wordt ook een verdiepingsslag gemaakt bij de zogenaamde 'branchering' van het Winkelpark in Hoogezand. Dit om tot zorgvuldige afwegingen en keuzes te kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vestiging van een bouwmarkt aan de rand van een stad of een kledingwinkel in het centrum.

Beleving De Hooge Meeren

Daarnaast gaan winkeleigenaren aan de slag bij winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand, om de sfeer en beleving te verbeteren. Alle actiepunten zijn erop gericht de kwaliteit van winkelgebieden te behouden en te versterken, en verder te ontwikkelen tot toekomstbestendige centra.