Ruim 3 miljoen voor verbetering centrum Winschoten

De provincie Groningen geeft een subsidie van in totaal meer dan 3 miljoen euro aan de gemeente Oldambt om het winkelgebied in het centrum van Winschoten aantrekkelijker te maken. Er gaat ruim 2 miljoen euro naar de aanleg van een wandel- en fietsgebied in het noordelijk deel van het centrum. Verder wordt een bedrag van 1 miljoen euro gebruikt voor onder andere het verplaatsen van ondernemers naar het centrum.

De provincie Groningen geeft een subsidie van in totaal meer dan 3 miljoen euro aan de gemeente Oldambt om het winkelgebied in het centrum van Winschoten aantrekkelijker te maken. Er gaat ruim 2 miljoen euro naar de aanleg van een wandel- en fietsgebied in het noordelijk deel van het centrum. Verder wordt een bedrag van 1 miljoen euro gebruikt voor onder andere het verplaatsen van ondernemers naar het centrum.

Wandel- en fietsgebied

Met de aanpak van het noordelijk deel van het centrum wil de gemeente Oldambt het winkelhart aantrekkelijker maken voor bezoekers. Er komt een voetgangersroute die De Noordpool (de parkeerplaats Klinkerplein) verbindt met de winkelstraat de Langestraat. Het Oldambtplein wordt verplaatst in noordelijke richting, waardoor er een groot wandel- en fietsgebied ontstaat.

Verplaatsing winkels

De gemeente Oldambt wil het winkelgebied in het centrum van Winschoten verbeteren. De subsidie wordt onder andere gebruikt om winkeliers naar het centrum te verplaatsen om op deze manier leegstand in het winkelhart te voorkomen. Ook kunnen winkeliers de gevels van hun pand verbeteren. Zo zijn bijvoorbeeld eind 2013 verschillende ondernemers uit de Torenstraat verplaatst naar het centrum van Winschoten.

Het geld voor beide projecten komt uit het Actieprogramma Werk, Energie en Leefbaarheid waarin 12,5 miljoen euro is gereserveerd voor de verbetering van de leefbaarheid in de gemeente Oldambt.