Ruim 2,8 ton voor Machinefabriek Uithuizen

Er gaat een subsidie van 283.000 euro naar de Machinefabriek Uithuizen. Het geld wordt gebruikt voor een productiehal waarin hoogwaardige roestvrijstalen apparaten en leidingen geproduceerd gaan worden, onder meer voor boorplatforms. De investering levert tien fulltime arbeidsplaatsen op. De productiehal zal in de loop van 2015 in gebruik worden genomen.

Er gaat een subsidie van 283.000 euro naar de Machinefabriek Uithuizen. Het geld wordt gebruikt voor een productiehal waarin hoogwaardige roestvrijstalen apparaten en leidingen geproduceerd gaan worden, onder meer voor boorplatforms. De investering levert tien fulltime arbeidsplaatsen op. De productiehal zal in de loop van 2015 in gebruik worden genomen.

Regionale Investeringssteun

De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014). De provincie Groningen en het Rijk stelden 10 miljoen euro subsidie beschikbaar voor nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de subsidieaanvragen.

Meer banen

De regeling is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven en midden- en kleinbedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen. De RIG 2014 moet de komst stimuleren van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de Eemsdeltaregio en op het Zernike Campus. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreƫerd in de provincie.