Ruim 2,2 miljoen voor aanpak bedrijventerreinen Wildervank

De provincie Groningen verleent de gemeente Veendam ruim 2,2 miljoen euro subsidie voor het opknappen van de bedrijventerreinen aan de Industrieweg en aan de Meihuizenweg in Wildervank. Het bedrag komt uit het provinciaal herstructureringsfonds bedrijventerreinen. De provincie steekt geld in de aanpak omdat aantrekkelijke bedrijventerreinen een belangrijke voorwaarde zijn voor werkgelegenheid.

 

De provincie Groningen verleent de gemeente Veendam ruim 2,2 miljoen euro subsidie voor het opknappen van de bedrijventerreinen aan de Industrieweg en aan de Meihuizenweg in Wildervank. Het bedrag komt uit het provinciaal herstructureringsfonds bedrijventerreinen. De provincie steekt geld in de aanpak omdat aantrekkelijke bedrijventerreinen een belangrijke voorwaarde zijn voor werkgelegenheid.

Bedrijventerreinen

In het 15 hectare grote bedrijventerrein aan de Industrieweg wordt in totaal bijna 30 miljoen euro geïnvesteerd. De provincie draagt 1,5 miljoen euro bij. Naar verwachting ontstaan hierdoor 150 nieuwe arbeidsplaatsen. Voor het aangrenzende terrein van 25 hectare aan de Meihuizerweg is de totale investering 2,4 miljoen euro. Hiervan neemt de provincie 750.000 euro voor haar rekening.

Werkgelegenheid 

Bedrijventerreinen zijn belangrijk voor de werkgelegenheid. In totaal is ongeveer vijftig procent van de werkgelegenheid in de regio Oost-Groningen direct of indirect terug te leiden naar ondernemingen op bedrijventerreinen. De werkzaamheden voor beide terreinen in Wildervank worden eind 2017 afgerond.

Werken in het groen

De bedrijventerreinen kampen nu met leegstand en ongebruikte kavels. Met de opknapbeurt worden de terreinen geschikt gemaakt voor startende bedrijven en MKB’ers die op zoek zijn naar gewone bedrijfskavels of kavels waar ze wonen en werken kunnen combineren. ‘Werken in het groen’ wordt de nieuwe uitstraling.

Hergebruik

De provincie hecht groot belang aan het opknappen van verouderde terreinen omdat dit voorkomt dat er in open landschap nieuwe terreinen worden aangelegd. Van 2010 tot 2020 investeert de provincie hier 9,2 miljoen euro in. Dat geld komt uit het provinciaal herstructureringsfonds bedrijventerreinen. De helft van het bedrag komt van het Rijk.