Ruim 2 ton subsidie voor herinrichting Hoofdstraat Ter Apel

De provincie Groningen draagt 224.000,- euro bij aan de herinrichting van de Hoofdstraat in Ter Apel. Sinds 2001 is de gemeente Vlagtwedde bezig om het centrum van Ter Apel te veranderen in een winkelgebied met bekende winkelnamen. De huidige subsidie is bedoeld voor de plek waar vroeger garagebedrijf Wolbers/Weusten was, op de hoek Stationsstraat en de Hoofdstraat. Daar komen nieuwe parkeerplaatsen. In de toekomst worden er (senioren-)woningen gebouwd.

De provincie Groningen draagt 224.000,- euro bij aan de herinrichting van de Hoofdstraat in Ter Apel. Sinds 2001 is de gemeente Vlagtwedde bezig om het centrum van Ter Apel te veranderen  in een winkelgebied met bekende winkelnamen. De huidige subsidie is bedoeld voor de plek waar vroeger garagebedrijf Wolbers/Weusten was, op de hoek Stationsstraat en de Hoofdstraat. Daar komen nieuwe parkeerplaatsen. In de toekomst worden er (senioren)woningen gebouwd.

Nieuwe bestemming voor subsidie

Het gaat hier om een nieuwe bestemming voor de vroegere rijkssubsidie uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. In 2007 is deze subsidie al toegekend aan de gemeente Vlagtwedde voor de herinrichting van de locatie Wolbers/Weusten. Het plan was destijds om hier woningen en winkels te bouwen. Halverwege 2011 heeft de projectontwikkelaar zich teruggetrokken uit het project vanwege de economische recessie en de haperende woningmarkt. De gemeente zal het terrein nu betrekken bij de herinrichting van de aangrenzende Hoofdstraat.