Ruim 14 miljoen Rijksgelden voor bestrijding krimp

Op 30 juni heeft demissionair minister Van Middelkoop van WWI de verdeling van de 31 miljoen euro uit het Interbestuurlijk Actieplan Bevolkingsdaling bekend gemaakt.

Op 30 juni heeft demissionair minister Van Middelkoop van het ministerie van WWI (Wonen, Wijken en Integratie) de verdeling van de 31 miljoen euro uit het Interbestuurlijk Actieplan Bevolkingsdaling bekend gemaakt. De provincie Groningen ontvangt  14.750.000 euro. Het overgrote deel is bestemd voor de Eemsdelta, omdat in deze regio de huishoudenskrimp het meeste voorkomt. "Hoewel de verwachting aanvankelijk over de bijdrage iets hoger gestemd was, ben ik toch tevreden met de verdeling", aldus gedeputeerde Pim de Bruijne. 

Limburg krijgt dezelfde bijdrage als de provincie Groningen. Zeeland krijgt 1,5 miljoen euro. Ook de DEAL-gemeenten (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum) zijn tevreden met deze verdeelsleutel. Het bedrag wordt gestort in een 'transitiefonds' waar ook de genoemde gemeenten en de provincie Groningen aan zullen bijdragen.