Rondleidingen voor toeristen in provinciehuis in zomervakantie

Van dinsdag 23 juli tot en met woensdag 14 augustus krijgen deelnemers aan VVV-stadswandelingen een rondleiding in het provinciehuis, aan het Martinikerkhof 12. Toeristen hebben hiermee de unieke mogelijkheid om de oude vergaderzalen van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten te bezichtigen. Commissaris van de Koning Max van den Berg heet de deelnemers van harte welkom in een kort filmpje, dat voorafgaand aan de rondleiding wordt vertoond.

 

Van dinsdag 23 juli tot en met woensdag 14 augustus krijgen deelnemers aan VVV-stadswandelingen een rondleiding in het provinciehuis, aan het Martinikerkhof 12. Toeristen hebben hiermee de unieke mogelijkheid om de oude vergaderzalen van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten te bezichtigen. Commissaris van de Koning Max van den Berg heet de deelnemers van harte welkom in een kort filmpje, dat voorafgaand aan de rondleiding wordt vertoond.

Stadswandeling met rondleiding

De rondleiding in het provinciehuis is onderdeel van de stadswandeling door Groningen. Deze wandeling begint om 13.00 uur bij de VVV-winkel aan de Grote Markt en duurt ruim anderhalf uur. De rondleidingen vinden plaats op dinsdag 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus, en op woensdag 24 juli, 
31 juli, 7 augustus en 14 augustus.

Sinds 2008 opent de provincie tijdens de zomervakantie de deuren van het provinciehuis voor toeristen.