Ronald Ohlsen wint literaire prijs Belcampo Stipendium

Het tiende Belcampo Stipendium is toegekend aan schrijver Ronald Ohlsen. De provinciale literaire prijs bestaat uit een geldbedrag en een opdracht tot het schrijven van een essay, novelle of gedichtenbundel. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een schrijver of dichter die een link heeft met de provincie Groningen en is ervoor bedoeld om literair talent te stimuleren.

Het tiende Belcampo Stipendium is toegekend aan schrijver Ronald Ohlsen. De provinciale literaire prijs bestaat uit een geldbedrag en een opdracht tot het schrijven van een essay, novelle of gedichtenbundel. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een schrijver of dichter die een link heeft met de provincie Groningen en is ervoor bedoeld om literair talent te stimuleren.

Ronald Ohlsen

Ohlsen (1968) werd geboren in Groningen en groeide op in Delfzijl. Hij debuteerde in 1996 bij de Groninger uitgeverij Passage met de roman 'De godvergeten middenstand'. Zijn laatstverschenen roman is 'Het geheugen van Herman Blauw' (2013). Van 2005 tot 2007 was hij stadsdichter van Groningen. Ohlsen studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Algemene Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij nu ook Nederlands doceert.

Jury

Volgens de jury kan een literaire bijdrage van Ohlsen waardevol kan zijn voor de reeks bijzondere publicaties, die de winnaars van het Belcampo Stipendium sinds 1995 vervaardigd hebben. Eerdere winnaars waren onder andere Max Niematz, Willem Jan van Wijk en Anneke Claus. De winnaar heeft zes maanden de tijd om de literaire opdracht uit te voeren. Het thema en de opdrachtformulering worden binnenkort bekendgemaakt.

De jury bestaat uit de vorige winnaar Coen Peppelenbos (schrijver en uitgever), voorzitter Stichting Literaire Activiteiten Groningen Anton Brand en hoogleraar farmacie Ben Westerink.