Ring Oost bij Kardinge van 20 tot en met 23 juni afgesloten

Van vrijdag 20 juni 19.00 uur tot maandag 23 juni 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct ter hoogte van Kardinge op zaterdag 21 juni. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg.

Van vrijdag 20 juni 19.00 uur tot maandag 23 juni 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct ter hoogte van Kardinge op zaterdag 21 juni. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. 

Inrijden nieuw viaduct

Op zaterdag 21 juni tussen 10.00 en 12.00 uur is er een feestje voor buurtbewoners en ge├»nteresseerden vanwege het inrijden van het nieuwe viaduct op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge. Gedeputeerde Mark Boumans en wethouder Paul de Rook geven hier 's ochtends samen het startsein voor. Daarna rijdt het gevaarte langzaam naar de definitieve plek. Allerlei groot materiaal is aanwezig zijn om het 1.500 ton zware viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is geweest - op zijn  plek te krijgen. 

Kijken

Bezoekers kunnen het inrijden van het viaduct bekijken vanaf de Oostelijke Ringweg aan de kant van Kardinge of op het Oosterhamrikviaduct, dat die dag afgesloten zal zijn voor het verkeer. Verkeersregelaars houden de veiligheid in de gaten.

Parkeren

Bezoekers die met de auto komen, wordt aangeraden het parkeerterrein bij Kardinge te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen zowel vanaf Kardinge als Ulgersmaborg de de locatie bereiken. De bus met bestemming Kardinge kan die dag ter hoogte van het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord de Oostelijke Ringweg oversteken naar Kardinge v.v.

Sloop bestaand viaduct

Het bestaande viaduct bij Kardinge wordt in het weekend van 19 juli gesloopt. Hiervoor wordt de Ringweg opnieuw gedeeltelijk afgesloten. Na dit weekend kan het verkeer (zowel bus, fiets als wandelaar) over het nieuwe viaduct heen. Het bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via de busbaan Parkallee (achter Kardinge) en de busbaan Andelstermaar (bij Beijum-Zuid). Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord is bereikbaar via de afslag Lewenborg/Akeleiweg.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl en via Twitter.