Rijksweg West Waterhuizen - Hoogezand (N860) bij de Westerbroeksterbrug gestremd

De rijbaan van de Rijksweg West tussen Waterhuizen en Hoogezand (N860) aan de kant van het Winschoterdiep is vanaf donderdag 7 november tijdelijk gestremd voor al het verkeer. Dit vanwege de verkeersveiligheid. Het gaat om het deel van de weg vanaf de Westerbroeksterbrug (ter hoogte van Amazing Steakhouse - Sommerauer) in de richting van Hoogezand. Als gevolg van de werkzaamheden aan de damwand van het Winschoterdiep zijn er verzakkingen ontstaan in de berm van de Rijksweg West.

Omleiding

De komende weken wordt de verzakte berm wordt verstevigd en aangevuld met grond. De werkzaamheden hiervoor gaan ongeveer drie weken duren.  Verkeer van Groningen naar Hoogezand moet omrijden via de Westerbroeksterbrug/Energieweg. De rijbaan in de richting van Hoogezand naar Groningen is  gewoon beschikbaar. Het bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute aangeduid met onder andere de tekst Sommerauer/ Amazing Steakhouse. De werlzaamheden voor het vervangen van de damwand gaan door; de werkwijze hiervoor wordt aangepast.

Werkzaamheden

De provinciale weg N860 - tussen de Stad Groningen en Hoogezand - is aan groot onderhoud toe. De werkzaamheden bestaan uit het verbreden en opnieuw asfalteren van de weg en het fietspad en het vervangen van de damwanden langs het Winschoterdiep.