Reportage NOS over energie in Noord-Nederland

De NOS kijkt woensdag, donderdag en vrijdag in het journaal van 20.00 uur naar de economie van Noord-Nederland. Gisteren liet de NOS in een reportage zien dat er op dit moment miljarden geïnvesteerd wordt in energievoorzieningen in Groningen. Vooral in de Eemshaven. Energie is een van de belangrijkste thema's van de provincie Groningen.

De NOS kijkt woensdag, donderdag en vrijdag in het journaal van 20.00 uur naar de economie van Noord-Nederland. Gisteren liet de NOS in een reportage zien dat er op dit moment miljarden geïnvesteerd wordt in energievoorzieningen in Groningen. Vooral in de Eemshaven. Energie is een van de belangrijkste thema's van de provincie Groningen.

Honderden energieprojecten

De grootste bouwput van Nederland. Zo noemt commissaris van de koningin Max van den Berg de Eemshaven van Groningen. Op dit moment bouwen energiebedrijven NUON en Essent er twee grote energiecentrales. De energiecentrales trekken andere bedrijvigheid naar de Eemshaven, zoals Google; een bedrijf met een vergelijkbaar energieverbruik als de stad Groningen. Behalve de Eemshaven zijn er nog honderden energieprojecten in Noord-Nederland. Noord-Nederland wil elektriciteit en gas leveren aan heel Europa. Zo onderhoud het noorden al langere tijd nauwe contacten met Rusland. Om effectief te kunnen lobbyen in binnen- en buitenland is de stichting Energy Valley opgericht.

Reportage gemist?

Heeft u de uitzending van de reportage over de energievoorzieningen in Groningen op woensdag gemist? Kijk dan op de website van NOS.